Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra polĂ­tica de cookies aquĂ­. Si continues navegant significa que acceptes aquesta polĂ­tica.
PolĂ­tica de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
Web
http://www.trobarefeina.com
Xarxes Socials
     
Descripció
Trobaré Feina es va fundar l’any 2011 amb la idea de difondre anuncis de feina per Internet d'una manera àgil, propera i transparent.

En l'actualitat, el portal col•labora amb un gran nombre d'empreses, fundacions i ajuntaments del país per tal de dinamitzar el mercat laboral i millorar les competències professionals de la gent.

Els recursos que ofereixen les noves tecnologies són aprofitats a bastament per Trobaré Feina, de tal manera que ha esdevingut un portal de referència per a les noves formes de cerca de feina i de selecció de personal. També ha servit per inculcar una bona dosi de cultura digital entre les empreses i el mercat laboral.

 

Els drets laborals també existeixen

Seguint el cicle de xerrades informatives al voltant de la cerca de feina que l'Ajuntament de Begues organitza amb Trobaré Feina, dijous passat va tenir lloc la càpsula formativa "Mercat laboral i marc legal" que va impartir David Rodríguez, graduat social i expert en dret laboral.

David Rodriguez va obrir la sessió explicant als assistents els diferents subsidis que hi ha en matèria de desocupació i que es poden demanar al SEPE (Servei Públic de Treball), fent especial menció als requisits a complir en matèria de rendes o els terminis per demanar els subsidis esmentats.

A continuació, va entrar en matèria sobre les diferents trampes i enganyifes en què es pot trobar una persona aturada en algunes ofertes de treball:  ofertes espectaculars que deriven en contractes mercantils i treball autònom, estafes que finalitzen en blanqueig de capitals, processos de selecció que posen a prova la dignitat humana,… En aquesta part de la xerrada, els assistents van aportar la seva experiència com a cercadors de feina, posant de manifest la necessitat d’estar informats sobre com està el mercat de la cerca de treball actualment per tal d’evitar situacions d’indefensió o directament d’estafa. En acabar aquesta part de la xerrada,  el ponent va recalcar la importància de buscar opinions a la xarxa sobre les empreses amb les quals es contactarà per a una entrevista, per tal d'evitar pèrdues de temps innecessàries, i  afegint-hi la necessitat de denunciar les situacions fraudulentes davant Inspecció de Treball.

D'altra banda, es van abordar les peculiaritats de cada sector del mercat de treball, i com les diferents activitats econòmiques, regides per diferents convenis col·lectius, provoquen que una mateixa persona, amb exactament les mateixes competències, tingui un sou diferent segons vagi a parar a una assessoria o a una empresa del sector químic.

Un cop analitzada la legalitat aplicada a la cerca de feina, es van plantejar les qüestions següents: què fer quan ens posen un contracte de treball? Com podem saber quantes hores estem obligats a treballar? Què fem si treballem en negre unes hores que no hi ha en el contracte? I si no ens donen d’alta a Seguretat Social? Aquí es va ressaltar la importància de dur a terme unes quantes tasques que poden ajudar molt el treballador: d'una banda, notificar a la Seguretat Social el número de telèfon mòbil per tal de rebre un sms quan ens donin d’alta; i, de l'altra, la importància d’assessorar-se des del primer moment que algú intueix que hi ha alguna irregularitat, ja que el més normal és buscar defensa jurídica quan un ja no hi és a l’empresa i en aquesta situació és gairebé impossible obtenir proves.

En definitiva, tot plegat fou un bon tast de cultura laboral que van saber aprofitar al cent per cent els assistents a la xerrada de David Rodríguez.

No obstant això, la varietat temàtica continua dins aquest cicle de xerrades i dijous vinent serà el torn de les eines informàtiques, un nou llenguatge a dominar en els temps que corren per tal d'organitzar d'una manera més efectiva la cerca de feina i, especialment, com gestionem i administrem un dels millors valors de què disposem: el temps.

Compartir:      
Si vols participar en els comentaris, has de ser membre del Club TF. Pots accedir-hi mitjançant aquest formulari. En cas contrari, registra't  aquí.
Email:
Contrasenya:
Entrar Recuperar contrasenya?
Comentaris
Sigues el primer a comentar.