Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
Irene Martínez

Volem que la tasca de cercar feina sigui un procés en el qual us impliqueu, doneu el màxim de vosaltres mateixos i us sentiu recolzats d'alguna manera per persones com nosaltres, que lluitem per l'acció solidària.

Ens atrevim a sortir de la nostra zona de confort?

Sovint fem servir aquest terme en psicologia per referir-nos al nostre model de vida, aquell que hem anat creant a través dels nostres hàbits i costums i que, amb el temps ens ha anat fent sentir còmodes  i protegits. No obstant això, no sempre significa que sigui la millor opció a triar per continuar avançant, però sí que s'acaba convertint en l'alternativa més còmoda perquè és la que coneixem i la que ens fa sentir més segurs. Moure'ns en un context que dominem i en el qual no necessitem nous recursos per continuar, fa que sentim que ho tenim tot sota control, perquè no oblidem que els éssers humans som, per naturalesa, poc inclinats als canvis.

Per aquest motiu, proposo que mirem dins la nostra zona de confort i mirem què hi podem fer per ampliar-la i així poder avançar, continuar aprenent i obrir més la nostra perspectiva, incloent-hi la laboral:

1. Què vull canviar? El primer pas per poder ampliar la nostra zona de confort és ser conscients què volem canviar i a partir aquí ens plantejarem quins passos seguirem per aconseguir-ho. Potser la forma com estem acostumats a fer les coses no ens és útil per apropar-nos als nostres objectius. Llavors serà el moment de buscar alternatives més útils per aconseguir-ho. Això suposarà un aprenentatge i una posada en pràctica de noves estratègies.

Ja ho va dir Albert Einstein: “Si vols aconseguir resultats diferents, no facis sempre el mateix”.

 Si ens plantegem de canviar de sector laboral o de perfil professional, haurem de fer una anàlisi i veure si les accions que duem a terme per buscar feina ens donen cap resultat i si aquest és o no positiu.

2. Estic disposat/da a fer qualsevol tipus de feina. Si ho heu aconseguit, us felicito, perquè ja heu expandit la vostra zona de confort. Segurament això deu suposar desenvolupar tasques diferents de les que estàveu acostumats a fer:  haver de matinar més que abans, treballar dies festius o a posar-hi més esforç. Inicialment, deu haver estat incòmode per a vosaltres, però gràcies a això, s'ha ampliat la vostra zona de confort i heu aconseguit resultats diferents.

3. Quin és el meu repte? Sovint els reptes impliquen noves experiències, viure i experimentar situacions fins ara desconegudes per nosaltres. Per exemple, un emprenedor haurà d'estar obert al canvi si vol aconseguir desenvolupar un projecte propi, crear noves oportunitats i motivacions. Haurem de desenvolupar i aplicar noves estratègies amb valentia i sense por  d’equivocar-nos. Només així podrem treure el millor de nosaltres mateixos.

4. És perillós quedar-me dins la meva zona de confort? Sí, si tenim una feina i no ens adaptem als canvis del nostre entorn; sí, si ens estanquem professionalment i sempre fem el mateix, perquè no aprendrem ni evolucionarem. Això no significa pas que la gent que tingui feina hagi de canviar, però sí buscar maneres de millorar i evolucionar; sí, si no assumim nous reptes, perquè la nostra motivació decaurà i potser també la nostra autoestima.

La gestió del canvi no és fàcil però sí necessària per avançar. Així que ànims a tothom per fer les primeres passes i sortir de l'entorn protegit en què us trobeu ara.

Compartir:      
Si vols participar en els comentaris, has de ser membre del Club TF. Pots accedir-hi mitjançant aquest formulari. En cas contrari, registra't  aquí.
Email:
Contrasenya:
Entrar Recuperar contrasenya?
Comentaris

03/03/2013 10:10:06
Estoy totalmente de acuerdo con lo dicho aqui..Muchisimas veces es muy dificil salir de nuestra zona de confort,casi siempre es por el miedo a ser rechazado o poco valorado.