Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
Irene Martínez

Volem que la tasca de cercar feina sigui un procés en el qual us impliqueu, doneu el màxim de vosaltres mateixos i us sentiu recolzats d'alguna manera per persones com nosaltres, que lluitem per l'acció solidària.

És qüestió d’estar al lloc i en el moment adequat.

Alguna vegada tothom ha tingut la sensació de trobar en un moment determinat allò que justament necessitava d’acord amb les seves expectatives, com si allò que buscava l’hagués trobat a ell.

Això pot esdevenir-se en diferents àmbits de la nostra vida, és a dir, aquesta sensació de trobar un sentit a allò que passa, a poder tancar un cercle. 
Per això, avui he decidit de parlar sobre aquest terme: la serendípia, definida com un descobriment o fet que es produeix de manera afortunada, accidental o inesperada.
 
En la meva opinió, no solament n’hi ha prou a ser-hi al moment i al lloc adequats, sinó que és necessària una combinació de factors que ens faci aconseguir els nostres objectius. I això ho aplico al fet de trobar feina. Ja ho va dir Jacinto Benavente: “Molts creuen que el talent és qüestió de sort, però molt pocs saben que la sort és qüestió de talent”. 
 
De vegades, he sentit dir: “ostres, quina sort has tingut, ja has trobat feina! Ets una persona molt afortunada!” i jo sempre he pensat que no crec pas en la sort, sinó en l’esforç, el talent, la constància, la xarxa de contactes, ... com a propulsors de la recerca d'oportunitats. 

Seguint aquest plantejament, cal tenir en compte una sèrie de criteris:
 
Hem de buscar la nostra oportunitat de manera proactiva. Si volem afavorir la serendípia, haurem de potenciar actituds, com ara la curiositat, la creativitat, la capacitat d'aprenentatge constant, la innovació, la intuïció... i moltes d’altres. 
 
Hem de sentir passió pel que fem. Sé que de vegades, i depèn de la situació idiosincràtica de cadascú, no sempre és fàcil. Però us animo a trobar un sentit a allò que desenvolupem, perquè si trobem una raó de ser, una motivació, un interès i unes ganes de fer les coses, acabarem triomfant en allò que ens proposem. D'això n'estic segura. En canvi, si no ens sentim a gust amb el que fem o dins l'equip del qual formem part, costarà molt trobar la serendípia.
 
Hem de ser resolutius, prestant una atenció especial als nostres sentits i a la nostra capacitat de resposta. Si confiem en nosaltres mateixos i en les nostres possibilitats, no hi haurà res que quedi fora del nostre abast. Per això, hem de desenvolupar la capacitat de saber escoltar, de comprendre i, sobretot, de tenir una actitud d'obertura mental a tot allò que ens pugui arribar. 


Des d'aquí aposto per un enfocament centrat en les solucions i no pas en els problemes; de trobar una sortida gràcies a una combinació adequada de diferents ingredients, com ara el nostre talent, formació, capacitats, gestió adequada de la nostra xarxa de contactes, etc. i que, combinats amb una il•lusió que ens motivi a buscar oportunitats, ens proporcioni com a resultat trobar la feina que busquem! 
 
Al capdavall, la sort no existeix com a tal. El que existeix són les oportunitats... i no ens arribaran a la porta de casa si no les anem a buscar.
 
Compartir:      
Si vols participar en els comentaris, has de ser membre del Club TF. Pots accedir-hi mitjançant aquest formulari. En cas contrari, registra't  aquí.
Email:
Contrasenya:
Entrar Recuperar contrasenya?
Comentaris
Sigues el primer a comentar.