Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
La grandària importa?
El meu dia a dia es basa a llegir currículums. En llegeixo de més curts i de més llargs. Quin candidat descarto? El candidat que té el currículum més extens o el que només té un pàgina? Això no són matemàtiques. Per exemple, l’altre dia vaig rebre un parell de currículums per una vacant. Un d’ells tenia cinc pàgines, cinc! Fins i tot, tenia un índex, i l’altre tenia una pàgina. En la primera criba, cap dels dos va quedar descartat.  Vaig trucar als dos candidats.

L'important és que el currículum transmeti aire fresc, és a dir, que hi hagi marges, que la lletra no sigui petita i que l’interlineat no estigui configurat al mínim. Fa poc, vaig rebre un currículum sense marges, amb lletra molt petita, sense interlineat i amb línies i més línies... Quan estava llegint el final de la primera plana, vaig decidir descartar-lo (també hi van jugar altres factors de contingut). La sensació era de voler llegir-lo ràpid per treure-me’l de sobre.  Era una lectura eterna i es feia pesada. Estava tot tant i tant just que havies de seguir les línies amb el dit per no perdre’t. 

Els entrevistadors no ens regim per la grandària (esclar que potser un CV amb índex és exagerar una mica, entre poc i massa), ens regim pel contingut. El que ens importa és trobar la informació que necessitem en un primer cop d’ull. La informació ha de ser concisa i entenedora. Tingues en compte que dependrà en gran part del contingut que l’entrevistador et faci o no una primera trucada. El que diferencia un CV d’un altre és el contingut, no si un altre té un disseny més maco i extravagant amb colors, diagrames de barres, gràfics i diferents títols (si no és que et presentis per a una vacant de dissenyador gràfic, d'interiorisme,  etc.). 

Per tant, s’ha de fer un CV que emocioni al llegir-lo (de veritat que els currículums generen emocions) i que la lectura sigui agradable. Penseu que no només és un CV, sinó que el CV és una història, relata un aspecte molt important de la vostra vida: la vostra professió. 
Compartir: