Aquesta web utilitza galetes. Pots veure la nostra política de cookies aquí. Si continues navegant significa que acceptes aquesta política.
Política de cookies

Trobaré Feina | Ofertes de treball | El teu portal web per trobar feina

Club TF
Adreça electrònica: Contrasenya: Entrar    
Registra't. Recuperar contrasenya?
Segueix-nos a:
Idiomes:
CAT
Esp
Busques personal?
Registra't en dos minuts
 
Busques feina?
Registra't en dos minuts
Irene Martínez

Volem que la tasca de cercar feina sigui un procés en el qual us impliqueu, doneu el màxim de vosaltres mateixos i us sentiu recolzats d'alguna manera per persones com nosaltres, que lluitem per l'acció solidària.

Quins factors influeixen en la nostra recerca de feina?

No cal dir que la tasca de buscar feina és un procés que cadascú viu de manera diferent. Algú ho pot veure com una oportunitat per millorar, formar-se o replantejar-se el seu futur professional; d’altres ho viuen amb ansietat davant la incertesa que ens depara, del temps que passarem en aquesta situació, i tot això fruit d'una necessitat econòmica cada vegada més forta, sorgida de la situació actual i de com es troba el mercat laboral. Sigui quina sigui la vostra visió en aquests moments m'agradaria fer un repàs dels factors que poden influir en la nostra tasca de buscar feina i en el grau d'apropament o allunyament dels nostres objectius:

1. Quina formació tinc? Ja sigui formació reglada o no reglada, ¿considero que la meva formació és la necessària per aconseguir el lloc de feina al qual em presento? Hem de plantejar-nos si podem oferir els coneixements necessaris que es demanen per  desenvolupar una feina de manera eficaç. Si no és així, serà una bona oportunitat per ampliar la     nostra formació o especialització en un àmbit que ens agradi. Aquest factor el podem potenciar perquè és intern i depèn de nosaltres mateixos, així que... endavant!

2. Quina experiència aporto? En aquest sentit, l'experiència que portem a la nostra “maleta”ens ajudarà a tenir més possibilitats de trobar una feina similar. Si tenim experiència en diferents perfils, us recomano de fer diferents tipus de CV, segons l’oferta a la qual us presenteu. És evident que també podem estar preparats per desenvolupar altres feines, així que en tot cas tindrem clar què hi podem aportar per convertir-ho en una fortalesa.

3. Quina disponibilitat tinc vers les ofertes? Estic segura que molts de vosaltres valoreu diverses possibilitats en la vostra recerca de feina, o que esteu disposats a treballar en una posició inferior a la que vau desenvolupar fa uns anys. Espero que això us obri possibilitats per tornar al mercat laboral. Tot i així, és important mostrar a l'empresa quan ens truqui o quan anem a fer l'entrevista, una actitud de predisposició i flexibilitat, ja sigui pel que fa al tipus de jornada laboral, ubicació del lloc de feina, tipus de contracte, etc. Pot semblar obvi, però la realitat és que a la pràctica no sempre és així.

4. Quina és la meva actitud? Quina imatge transmeto en les entrevistes? Davant dos currículums que puguin aportar una experiència i/o formació similar, l'empresa s'acabarà decidint per aquell candidat/a que transmeti un interès més gran, predisposició, ganes i motivació pel lloc de feina! De la mateixa manera que tenim la capacitat de transmetre i contagiar il·lusió als altres, també ho podem fer en un sentit negatiu. Que això no us permeti de tancar-vos les portes.

5. Sé com i on he de buscar feina? Conec on puc trobar ofertes del meu perfil professional? Conec els webs de feina adequats a les meves necessitats? Faig xarxa de contactes? Tinc cap idea sobre si al meu municipi hi ha una borsa de treball on em puc inscriure perquè m'ajudin a trobar feina? Sé res sobre programes que em poden oferir recursos per potenciar la meva recerca de feina? En conclusió, un coneixement més alt i un bon ús dels recursos que tenim a l'abast incrementaran les possibilitats d'apropar-nos als nostres objectius. Ens hem d'adaptar a les noves tendències.

6. Quant de temps dedico al dia a buscar feina? És important que ens fixem un temps diari per consultar els diferents mitjans de publicació de les ofertes (webs, diaris, fer l’autocandidatura, etc.). Normalment, les ofertes són vigents durant un temps determinat, per la qual cosa si no som constants en la recerca, podrem perdre oportunitats pel camí. També haurem de mantenir una actitud proactiva, és a dir, no sols esperarem a trobar ofertes sinó que us animo també a oferir-vos com a candidats/es a aquelles empreses que us interessin malgrat que no busquin ningú en aquest moment.

7. Fem servir les xarxes socials per buscar feina?  En cas afirmatiu, en fem un bon ús?  Tenim cura de les nostres publicacions  i en controlem la privacitat? En les xarxes socials com ara Facebook i Twitter haurem de ser cautelosos amb la informació que publiquem, ja que hem de tenir en compte que moltes empreses utilitzen aquestes xarxes per obtenir informació addicional de les persones candidates que es presenten a un lloc de feina.

Per què no trobo feina?

Amb aquesta petita reflexió, la meva intenció és que potencieu al màxim aquells factors interns que depenen de vosaltres i que són controlables:  formació, disponibilitat, actitud, predisposició, xarxes socials, etc. Inevitablement també us afecten els factors externs i no controlables en  el vostre procés de recerca, però no us heu de quedar ancorats en aquests arguments ni els heu de fer servir com a excusa per no treure forces per sortir de la vostra situació. 

Compartir:      
Si vols participar en els comentaris, has de ser membre del Club TF. Pots accedir-hi mitjançant aquest formulari. En cas contrari, registra't  aquí.
Email:
Contrasenya:
Entrar Recuperar contrasenya?
Comentaris
Sigues el primer a comentar.